Search

Заев: Вработени над 6.000 преку Младинската гаранција

Во 2019 година 6.004 лица се вработија преку Младинската гаранција! Оперативниот план за вработување има високи 98,6% реализација и ги дава очекуваните резултати. Невработеноста кај младите во последниот квартал од 2019 е намалена на 35,3%, а во 2016 тој процент беше 48,2%. Продолжуваме да инвестираме во младите, соопшти лидерот на СДСМ, Зоран Заев на Фејсбук

Треба да знаете
Последни објави