Search

Вечерва пожар во Скопје кај Злокуќани

Вечерва пожар во Скопје кај Злокуќани

Нов пожар е регистриран во Скопје, во Злокуќани кај мостот Газела, соопштија вечерва од Противжарната станица во  Скопје. Причина е палење на отворено, а зафатена е поголема површиња од Кејот на Вардар.

-И покрај сите апели што ги даваме да не се пали на отворено, повторно палење. Зафатена поголема површина од Кејот на реката Вардар. Екипите се на терен, пожарот е под контрола, соопштија на својата Фејсбук страница, каде редовно информираат за состојбата со пожарите во градот и околината.

https://www.facebook.com/bppzgradskopje/videos/481807345950615?s=100004732411900&v=e&sfns=xmo

 

Треба да знаете
Последни објави