Search

(Видео) Американски пилот спасил улично куче во Скопје и го однел за Америка

Американски пилот спасил улично куче во Скопје и го однел за Америка

Марк Вендајт Американски пилот спасил улично куче кое било повредено во сообраќајка во Скопје.
Марк  го нашол кучето повредено пред американската амбасада, тој претпоставувал дека кучето ќе биде вдомено во Македонија, меѓутоа откако видел дека посвојување на улични кучиња е многу ретка практика во земјата, го однел во САД. Кучето добило име Мила и живее со Американско семејство.
Приказната за кучето Мила ја пренесоа и американските медиуми.

Треба да знаете
Последни објави