Search

Ирачки суд осуди двајца Французи на смрт поради поврзаност со ИД

Ирачкиот суд денеска осуди двајца Французи на смрт откако утврди дека се припадници на Исламска држава, изјави ирачки обвинител.

– Имаше доволно докази за смртната казна. Двајцата се борци на терористичката Исламска држава, изјави обвинителот за странските агенции, барајќи анонимност.

Во Ирак се водат постапки против илјадници лица осомничени дека припаѓаат на ИС, вклучувајќи и стотици странци

Треба да знаете
Последни објави