Search

Балкански шампионат во бокс по речиси 30 години

Балканското првенство во бокс ќе почне повторно, по речиси 30 години пауза, беше одлучено на седница на Извршниот одбор на Европската боксерска конфедерација.

На седницата во Владикавказ е одлучено боксери од 12 земји да учествуваат во натпреварите, каде ќе го добијат потребното искуство, со цел да постигнат подобри резултати на европско и светско ниво.

Во исто време, беше одлучено следната седница на Извршниот комитет да се одржи во Белград на 20 април, кога е финалето на Белградски победник.

Треба да знаете
Последни објави