Search

„Епл” ќе и плати на Франција 500 милиони евра заостанат данок

Американскиот технолошки гигант „Епл” постигна договор со француските даночни власти да ги плати десет години ненаплатените даноци, јавува дописникот на МИА.

Според информацијата на неделникот „Експрес”, американската компанија треба да плати речиси 500 милиони евра за да стави крај на овој спор, во рамки на  доверливиот договор постигнат кон крајот на декември минатата година.

Треба да знаете
Последни објави