Search

Научниците направија тест кој го открива точното време на вашата смрт: Дали имате храброст да го направите?

Научниците направија тест кој го открива точното време на вашата смрт: Дали имате храброст да го направите?

Американски тим експерти креираше тест кој на секој би требало да му даде одговор на најтешкото прашање: „Кога ќе умре?“

Тестот, кој е на англиски јазик се состои од 14 прашања на кои мора да одговорите за да дознаете кога ќе го напуштите овој свет. Научниците тврдат дека точноста на овој тест би требало да биде дури 75 отсто.

Статистичарите и научниците од Пенсилванија велат дека резултатите се темалат на податоците од Американскиот национален институт за здравје и Американската задруга на пензионери на примерок од половина милион кои се собрани во последните 10 години. Прашањата опфаќаат приходи, образование и љубовен статус.

-Лесно е да влијаете на чуствството на сигурност отколку да ги смените своите гени. Сакаме да им порачаме на луѓето дека можат да вилијаат на должината на својот живот, како и на неговиот квалитет – велат научниците од Универзитетот во Пенсилванија.

Секако, доколку сакате да живеете подолго ви советуваат да не пушите, задолжително да врзувате појас кога возите, случајно да не седнете на мотор без кацига и да не притрчувате на црвено светло.

Доколку сте љубопитни и сакате да проверите кога ќе умрете, решете го ОВОЈ ТЕСТ.

Треба да знаете
Последни објави