Search

Стоилов ја напушти манифестацијата „Спортист на годината“ поради двојазичност

Македонскиот ракометен репрезентативец, Стојанче Стоилов демонстративно си замина од манифестацијата на Агенцијата за млади и Спорт, „Спортист на годината“ поради двојазичност.

Добитниците на наградите кои се албанци, на присутните им се обраќаа и на албански јазик, а тоа не му се допадна на Стојанче Стоилов кој реши пред време да си замине.

Првите две награди за училишен спорт заминаа кај училишта од Чаир и од Тетово, при што тетовскиот добитник на признанието на присутните им се обрати на албански.

Треба да знаете
Последни објави