Search

ЗНМ ќе го промовира годишниот извештај за степенот на слобода на медиумите

ЗНМ ќе го промовира годишниот извештај за степенот на слобода на медиумите

Здружението на новинари на Македонија денеска ќе го промовира годишниот Извештај за степенот на слободата на медиумите и безбедноста на новинарите за 2018 година.

Извештајот содржи наоди и препораки во делот на медиумската легислатива, социјалните права и безбедноста на новинарите и медиумските работници. Изготвен е во рамки на проектот „Регионалната платформа на Западен Балкан за застапување за слободата на медиумите и безбедноста на новинарите“.

Во рамки на настанот ќе биде промовирана и публикацијата „Анализа на одлуки на Основниот суд Скопје II Скопје во врска со примената на Законот за граѓанска одговорност за клевета и навреда извршени преку медиуми донесени во 2017 и 2018 година“.

Треба да знаете
Последни објави