Search

Заев: Сигурни се 76 пратеници кои ќе гласаат за уставните измени

Премиерот Зоран Заев во вечерашното гостување на телевизија 24 рече дека нема сигурни 80 пратеници кои ќе гласаат за уставните измени.

-Досега 76 луѓе потврдија дека ќе гласаат за уставните измени во нивната конечна форма. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кажаа дека гласаа за отварање на процесот за да дадат шанса, а потоа ќе одлучат дали ќе гласаат за уставните иземни. Тоа го кажаат транспарентно. Дали ќе имаме 80 гласови за уставните измени ќе знаеме на самиот ден на гласање, на деветти јануари, во моментот на гласањето, вели Заев.

Треба да знаете
Последни објави