Search

ФБИ предупредува: Кина е закана не само за Америка туку и за целиот свет

Кинеската шпионажа не е закана само за иднината на САД, туку и за иднината на светот, гласи драматичното предурпедување на висок претставник на ФБИ.

Кинеската комунистичка партија која доминира во сите аспекти на кинескиот живот, од религија до слобода на изразување и делување, рекол помошник директорот на ФБИ во одделот за противразузнавање, Е.В. Приестап, на сослушувањето пред Конгресот на тема „нетрадиционални шпионажи против САД“. „Тоа е алармантно што економската агресија на кинеската влада, вклучително неуморната кражба на аамерикански ресурси, ѝ отвора пат на Кина да не замени како светска супер-сила“, додал тој.

Кина не искористува, така што сме во право што ја надградуваме нашата одбрана од нив. Нашите напори мораат да инспирираат други нации да сочуваат слични состави. Мораме да ги увериме да изберат слобода, реципроцитет и владеење на правото. Тоа што е во прашање не е само иднината на САД, туку и иднината на свеот“ нагласил Приестап.

Треба да знаете
Последни објави