Search

Европската Унија ќе ги продолжи санкциите кон Москва

Европската Унија (ЕУ) одлучи да ги продолжи за шест месеци економските санкции кон Москва, воведени во 2014 година,.

Претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск наведе на својот профил на „Твитер“ дека лидерите на ЕУ едногласно решиле да ги продолжат економските санкции кон Москва, бидејќи не бил забележан напредок во спроведувањето на договорот од Минск.

ЕУ ги продолжува санкциите по осми пат.

Треба да знаете
Последни објави