Search

Трамп повторно против Парискиот договор за климата

Американскиот претседател Доналд Трамп повторно го нападна  Парискиот договор за  справување со климатските промени, поврзувајќи го со тековните протести во францускиот главен град како  доказ дека неговата одлука за одбивање на договорот е добра.

„Парискиот договор не функционираа толку добро за Париз, протести и немири низ цела Франција”, напиша тој на Твитер.

„Луѓето не сакаат да плаќаат големи суми на пари, главно во земјите од третиот свет (со кои се владее
сомнителни) за заштита на животната средина”, оцени Трамп.

Треба да знаете
Последни објави