Search

Светна новогодишната елка во Скопје

Со божикни песни во изведба на хор составен од 120 средношколци, вечерва светна новогодишната елка во Скопје. Со ова беше означено и отворањето на новогодишната населба Винтерленд на плоштадот Македонија.

Во новогодишната населба со украсени куќички има катчиња за игра и смеа, како и мала сцена на која ќе се организираат настани. Има и топ за вештачки снег, со што ќе се дополни зимската слика. Во населбата има катчиња за детски игри, како и разновидни содржини од новогодишен карактер. За вљубениците во зимските спортови, пак, во населбата е поставено и лизгалиште на мраз.

https://www.facebook.com/makfax/videos/2066105596745064/?t=74

Треба да знаете
Последни објави