Search

(Видео) Србија се пофали како изгледа автопатот низ Грделичката клисура

Министерката за градежништво, сообраќај и инфраструктура на Србија, Зорана Михајловиќ денеска за новинарите организираше разгледување на делот од автопатот од Грделица до Владичин Хан, на делот од Коридорот 10 преку Грделичката клисура. Автопатот е долг 26 километри.

https://www.blic.rs/biznis/privreda-i-finansije/pogledajte-kako-izgleda-autoput-kroz-grdelicku-klisuru-video/bc0w5hm

На македонските граѓани кои редовно патуваат преку Србија знаат дека овој дел од автопатот се гради скоро една деценија, но беше далеку од завршување.
Сепак, според Михајловиќ, завршен е поголемиот дел од автопатот низ Гредичиката клисура, но повтори иако патот треба да се пушти во сообраќај до крајот на предвидениот рок, уште поважно е истиот да биде безбеден.

Треба да знаете
Последни објави