Search

Што прво гледате на оваа слика – одговорот ја кажува вистината за вас

Што прво гледате на оваа слика – одговорот ја кажува вистината за вас

Ова е позната оптичка илузија која може да се види на два начини. Едноставно е – кое беше првото животно што го забележавте?

Кога го видовте едното, дали ви беше лесно да го препознаете и другото животно?

Следи најважното прашање: „Колку брзо можете да се префрлите меѓу двете визии?“.

Многумина најпрво виделе патка и тие можат да преминат на втората верзија. Но, дали успеавте со леснотија да преминете на втората слика?

Доколку ви се потребн само неколку секунди да преминете од визија во визија (од патка кон зајак и обратно), тогаш вие сте снаодлива и креативна личност. Доколку не сте во состојба да го направите тоа, не грижете се – повеќето луѓе гледаат само една слика.

Психолог тврди дека моментот кога ќе се вклучи визијата помеѓу патката и зајакот, претставува краток блесок на креативниот ум. Тоа е исто како набљудување на светот со различни очи.

Треба да знаете
Последни објави