Search

Тестот е краток а открива многу за вас, што гледате на оваа слика?

Тестот е краток а открива многу за вас, што гледате на оваа слика?

Науката сè уште истражува како функционира нашиот мозок, а постојат и многу интересни психолошки тестови врз основа на кои научниците заклучуваат како размислуваме и какви сме по природа.

Во однос на тоа што најпрво ќе го забележите на следнава фотографија – млада дама или стар господин, научниците ги поделија луѓето во две групи. Пронајдете во која припаѓате вие:

Ако најпрво ја забележавте младата дама, вие просто зрачите со добри вибрации! Сè ве интересира, и би сакале да научите буквално сè! Но и прилично сте импулсивни. Најдобро се чувствувате во добро друштво и сте дарежливи. За вас може да се каже и дека сте реалист и дека газите цвсто на вашите нозе. Отворени сте, комуникативни и секогаш подготвени да одите понатаму. Семејството и пријателите се ваша најголема поддршка.

Ако пак на сликата најпрво забележавте стар господин, тогаш за вас може да се каже дека сте смирени и посветени. Делувате доверливо и за вас може да се каже дека сте вредни за почит. Вие сте роден лидер и секогаш најпрво добро ги согледувате нештата пред да одлучите било што. А сакате да ги насочувате и останатите, токму во добра насока. Во остварувањето на целите одите чекор по чекор, но сепак, неретко сте сомничави, а тоа предизвикува стрес, па токму затоа би требало да се опуштите.

Па, во која група припаѓате вие?

Треба да знаете
Последни објави