Search

Калина и Александар починале во рок од еден час

Калина и Александар починале во рок од еден час

На врвот Кајмакчалан, смртта настапила прво кај планинарката Калина Велеска, а еден час подоцна починал Александар Миновски. Времето на смртта е од извештајот за обдукција направен во солунскиот институт за судска медицина, а за Телма ги потврдил форензичарот Леонидас Мармалакис.

Обдукцијата утврдила дека причина за смртта е смрзнување. Нема одговор дали двајцата планинари имале други повреди и скршеници.

Треба да знаете
Последни објави