Search

Пазарџиите ќе добиваат лиценци од комората на трговци

Пазарџиите ќе добиваат лиценци од комората на трговци

На пазарите во Македонија ќе нема фискализација се до влез на државата во ЕУ, а регистрацијата на фирма нема да биде преку централен регистар туку со лиценци кои ќе ги издава комората на трговци.

Ова се предвидува со новиот закон за трговија на зелените пазари, кој беше донесен на 11 овој месец.

Претседателот на комората на трговци Екрем Долек рече дека ќе ги издаваат и ќе ги поделат лиценците по пазарите бидејќи од здружение на пазарџии се регистрирале во комора.

Треба да знаете
Последни објави