Search

Се укинува забраната за продажба на алкохол после 19 часот

На денешната владина седница беше одлучен дека Министерството за економија во рок од два месеци треба да достави Предлог за изменување на законот за трговија за укинyвање на времето за продажба на алкохол и укинување на ограничувањето.

Според денешната владина одлука измените ќе се однесуваат на забраната на продажба на алкохол во киосци, за кои ќе се издава лиценца, информираа од владината прес служба. 

Треба да знаете
Последни објави