Search

Енес Ибрахим избран за нов Претседател на ПДТ

Партијата на движење на Турците вчера на третиот конгрес на крајот на конгресот Енес Ибрахим беше избран за нов Претседател од страна на делегатите.

На тритиот конгрес на Партијата на движење на Турците кој се одржа вчера во Александар Палас на крајот од конгресот Енес Ибрахим беше избран за нов лидер на партијата од страна на делегатите.

Гости на тритиот конгрес на ПДТ беше Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, поранешен Министер за храна во Турција Мехмед Мехди Екер, Турскиот амбасадор во Скопје Тулин Еркал Кара, коалициските лидери, партиските членови и симпатизери.

Министерот за внатрешни работи и подпретседателот на СДСМ Оливер Спасовски ги поздрави гостите и рече дека овој конгрес претставува симбол на пријателство помеѓу Турција и Македонија. 

Енес Ибрахим го превзема Претседателското место од Аднан Кахил. 

“Јас сум благодарен на сите Вас за поддршка која ми ја дадовте. Ви ветувам дека нема да ја злоупотребам оваа поддршка што ми ја дадовте. Македонските Турци сега ќе постигнат консензус. Сега македонските Турци ќе дејствуваат заеднички во заеднички цели и интереси ” рече Енес Ибрахим во своето обраќање.

enes 004.jpg

Треба да знаете
Последни објави