Готвачот Рич Хардинг ја открива едноставната, но ефикасна постапка која ќе ви помогне секогаш да ги подготвувате со совршена крцкавост и вкус. Клучот е во прецизното варење, додавањето на прстофат брашно и правилниот начин на печење – чекори што секој може лесно да ги следи дома!
Постапка за совршени печени компири
1. Подготовка: Изберете квалитетен вид компири и исечете ги на парчиња.
2. Варење: Ставете ги во солена вода и гответе ги додека не бидат дополовина сварени – мекоста треба да биде таква што не можат да се пасираат.
3. Додавање брашно: Откако ќе ги исцедите, прободете ги рабовите со вилушка за да станат остри. Посипете прстофат брашно за дополнителна крцкавост.
4. Печење: Загрејте ја рерната на 220°C и печете ги компирите. Ако користите растително или сончогледово масло, додадете малку путер во последните 10 минути за побогат вкус.
Следејќи го овој метод, ќе добиете печени компири кои се совршено крцкави однадвор, а меки и вкусни одвнатре. Едноставниот трик со прстофат брашно, вистинската температура и додавањето путер за финален допир ќе ги подигнат вашите кулинарски вештини на ново ниво. Подгответе ги и уживајте во оброк кој секогаш ќе импресионира!