
Ви носиме рецепт за топло чоколадо кој ви дава совршено валиден велнес изговор: овој пијалок е полн со протеини!
Која е тајната на протеинското топло чоколадо?
Стана популарно благодарение на нутриционистот Фалон Данае Ли. Овој пијалок комбинира седум едноставни состојки, од кои повеќето веројатно веќе ги имате во вашата кујна. Тоа се: млеко по избор, какао во прав, јаворов сируп, ванила, морска сол, колаген и супа од коски. Веќе погодивте: чорбата од говедски коски е всушност состојката што му дава на овој пијалок бројни велнес придобивки. Се произведува со долго варење на животински коски, додека не ја апсорбира коскената срцевина и другите хранливи материи. Меѓу нив, колаген.
Придобивките од протеинското топло чоколадо со супа
Иако се потребни повеќе истражувања за здравствените придобивки од супата, вклучително и чоколадото направено на овој начин, неговиот нутритивен профил сугерира подобрување на варењето, намалена болка во зглобовите, одржување на силата на коските и мускулите, намален стрес и поздрава кожа. Супата е извор на колаген, кој е неопходен за здравјето на кожата, зглобовите и варењето.
Какаото богато со флаваноли му дава на ова чоколадо антиоксидантни, антивоспалителни и антивирусни својства, значително го намалува систолниот крвен притисок и ја подобрува функцијата на крвните садови.
Како се прави протеинско топло чоколадо?
За да го извлечете максимумот од ова топло чоколадо со супа од коски, клучно е користењето висококвалитетни состојки. Потребно ви е: 1/2 чаша супа од пилешка или говедска коска, 1 чаша полномасно млеко или растително млеко, 1 ½ лажичка јаворов сируп, 1-2 лажички какао во прав, ванила по вкус, прстофат морска сол и 1 лажичка колаген во прав. Измешајте ги сите состојки, загрејте на шпорет или во микробранова печка и уживајте!