November 14, 2019 00:38
Македонија

Заев: Никој не може да ни ги одземе реформите и промените кои заедно ги постигнавме

Заев: Никој не може да ни ги одземе реформите и промените кои заедно ги постигнавме

Никој не може да ни ги одземе реформите и промените кои заедно ги постигнавме, а од оваа неизвесност ќе излеземе само посилни и поискусни.

Никој не може да не спречи да продолжиме по патот по кој цврсто напредуваме – патот на раст на платите, патот на борба против корупцијата, сиромаштијата и загадувањето, патот на социјална заштита на ранливите, патот на градење институции кои се поткрепа на секој граѓанин.

Почитувани граѓани, стануваме членка на НАТО, што беше наша стратешка цел од независноста до денес. Јасно е дека Балканот се промени и дека станува извор на стабилност. ЕУ добро го знае тоа и мора да прифати дека и Балканот е европски. Остануваме посветени и со работа докажуваме каде ни е местото.

Никој не може да ни ги одземе реформите и промените кои заедно ги постигнавме, а од оваа неизвесност ќе излеземе само…

Posted by Zoran Zaev on Четврток, 17 октомври 2019

 

Нови вести

Мицкоски се сретна со претставници на ММФ

Filip

Спасовски: Службата за разузнавање беше кревка, затоа ја реформиравме

Filip

Мицкоски се сретна со Хајко Мас

Filip