November 25, 2020 09:56
Македонија

Tемпературата до крајот на неделата 26 степени

Утринските температури под нулата, а дневните до 26 степени. Вакво време, претежно стабилно, без врнежи, не очекува неделава.

Според УХМР, утре најниска утринска температура се очекува во Берово, -2 степена, а највисока во Гевгелија, осум степени. Во текот на денот интервалот ќе биде меѓу 12 степени во Маврово и 22 во Гевгелија.

Во среда максималната дневна температура ќе достигне 23 степени, во четврток 25, а во петок и сабота 26 степени, по што, во недела повторно ќе има намалување на 23 степени.