February 16, 2019 17:24
Македонија

Шилегов: Скопјани нема да плаќаат повисоки сметки за вода

Градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов ги информираше граѓаните дека нема да плаќаат повисоки сметки за вода и дека питката вода од изворот „Рашче“ повече нема да се користи за индустриски цели.

 

„Советот на градот донесе мерка за досега бесплатното користење на питката вода за капацитетите во поранешна Железара- Скопје да се поскапат. Обезбедивме доволно средства, но внатрешните финасиски анализи кои ги направивме на јавното претпријатие овозможуваат граѓаните на Скопје да не добиваат повисоки сметки за вода“, изјави градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Директорот на „Водовод и канализација“ информираше дека граѓаните и во наредните два месецa можат да ги подмират заостанатите долгови без камата.

„Градот Скопје има перфектно чиста вода за пиење, а воедно сакам да ја најавам и акцијата што ја имаме како јавно претпријатие, во наредните два месеца граѓаните на Скопје и нашите корисници ќе можат да ги подмират своите долгови без камата на рати започнувајќи од 1-ви април се до наредниот месец“, изјави Душко Весковски, директор на ЈП „Водовод и канализација“.

Related posts

Владини претставници на света божествена литургија по повод Божик

Igor

Спортот над политиката: Заев и Мицковски им се поклонија на ракометарите

24info

Заев:Помош од 260.000 евра што Македонија ja добива од ЕУ ќе расте со напредокот кон EУ

24info