Македонија

SEDC доделува стипендии за девојки и жени од ранливи категории за подобрување на дигиталните вештини

Сеавус Едукативен и развоен центар во соработка со IMPACT Foundation го отвора повикот наменет за сите заинтересирани жени и девојки од ранливи категории кои сакаат да ги надградат своите дигитални вештини преку субвенционираната програма (академија) за ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ.

Програмата е првенствено наменета за невработени девојки и жени до 29 години, а предност ќе имаат апликациите кои ќе бидат од внатрешноста на земјава.

Времетраењето на академијата е 4 месеци и истата комплетно ќе се одвива онлајн. Сеавус Едукативен и Развоен Центар заедно со RECONOМY покриваат 80% од вкупната школарина. Остатокот од школарината во износ од 270 евра (во денарска противредност) учесничките ќе имаат можност да го исплатат на рати најдоцна до 1 декември 2022 година.

Доколку сакате да бидете дел од оваа програма, пополнете ја апликација на следниот линк. (ЛИНК), по што ќе бидете контактирани од страна на СЕДЦ.

Повикот ќе биде отворен најдоцна до 13 декември 2021, а за сите дополнителни информации можете да се обратите на следната имејл-адреса
[email protected] или контакт телефон 075 334 547.

Сеавус Едукативен и развоен центар е водечки тренинг центар специјализиран за ИТ во
Македонија и регионот, специјализиран за академски програми и обуки во областа на
информатичката технологија, дизајнот и бизнис менаџментот.Низ програмите на СЕДЦ годишно се
обучуваат околу 500 кандидати стекнувајќи нови вештини и компетенции за дооформување и
дополнување на образованието или преквалификација.
www.sedc.mk

RECONOMY е регионална инклузивна и зелена програма за економски развој на Шведската
агенција за меѓународна развојна соработка (Sida), имплементирана од HELVETAS Swiss
Intercooperation во партнерство со Импакт Фондација и други организации вo земјите од
Источното партнерство и Западен Балкан.

Home


https://www.helvetas.org/en/eastern-europe/north-macedonia
https://www.sida.se/en/about-the-website/cookies/

anime streaming. AnimeDao provides you a free anime streaming platform with little to no Ads for better viewing experience.

anime websites AnimeDao My Hero Academia Season 5

anime online AnimeDao Mother of the Goddess’ Dormitory

That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Episode 10

english anime AnimeDao Tokyo Revengers (Dub)

AnimeDao Tokyo Revengers (Dub) Episode 15

tải go88