December 2, 2021 14:12
Македонија

Oтварање на два нови оддели за пациенти со ковид 19 во ГОБ „8 септември“

Отворање на два нови оддела во болницата ГОБ „8 септември“ за хоспитализација на пациенти со ковид-19, предложиле од Комисијата за заразни болести на утринскиот состанок на Кризниот штаб.

Поради секојдневниот раст на новозаболени, било предложено проширување на капацитетите и на болницата во Козле, како и отворање на нова лабораторија за тестирање на материјали.

Во врска со целокупната ситуација со ковид-19 во земјата, се огласи и министерот за внатрешни работи (МВР), Оливер Спасовски кој нагласи дека сè уште нема препораки од Комисијата за заразни болести што би значеле и поригорозни мерки за спречување на ширењето на вирусот. Меѓутоа, како што вели, не е исклучена таква можност во наредниот период во зависност од дневниот број на позитивни лица.