Скопје

Oпштина Ѓорче Петров: Централната власт треба да ги покрие трошоците на БЕГ, а не општините

Во услови кога општина Ѓорче Петров е задолжена со наследени долгови и зголемени дополнителни трошоци за електрична енергија, апсурден е владиниот предлог за покривање 20 проценти од страна на локалната самоуправа, а во насока на решавање на проблемот со парното греење во Скопје.

Поради тоа што Владата и дава концесија на БЕГ, сметаме дека централната власт треба да преземе одговорност и целосно да ги покрие трошоците на наведената компанија, без учество на локалната власт или Градот Скопје. Како и во другите влади на ниво на Европа, Владата итно треба да преземе одговорност за енергетската криза. Неопходно е да донесе план за помош на општините за време на вакви состојби, а со тоа и намалување на штетните последици по граѓаните. Финансиската можност на општина Ѓорче Петров и скромниот буџет се ограничени. Токму затоа, можностите за делување во вакви ситуации треба да ги преземе централната, а не локалната власт.

Во оваа насока, истакнуваме дека се додеказначително не се зголемипроцентотнадотацијатаодданокнадодаденавредност и персоналниотданокнадоход, ограничениќебидатможноститенаопштините за интервенции во вакви или слични ситуации.

anime sites. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

AniWatch Attack on Titan Season 2

AniWatch Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train (Dub) Episode Full

Attack on Titan Season 3

aniwatch app Fairy Tail

AniWatch Pokémon Journeys: The Series

tải go88