Македонија

Mинистрите ги презедоа функциите, премиерот најавува посветеност на клучните прашања за граѓаните

На првиот ден од изборот на новата Влада, во министерствата беше извршено примопредавање, а новиот премиер Димитар Ковачевски најави дека секоја минута ќе ја посветат на клучните прашања од интерес на граѓаните.

Првиот предизвик на новата Влада е надминувањето на енергетската криза и обезбедувањето подобри услови за живот на граѓаните. Тоа го најави и Ковачевски по средбата со претседателот на државата Стево Пендаровски. 

– Од денеска секоја минута од нашето време им ја посветуваме на клучните прашања од интерес на нашите граѓани. Токму затоа инсистирам во неколку наврати дека нашиот фокус е ставен на економскиот развој на земјата и подобрување на животниот стандард. Како прв човек на новата Влада за моја задача и  одговорност ја поставив конструктивната комуникација и соработка со сите чинители во нашето општество како што се граѓанските здруженија и претставниците на опозицијата. Новата Влада ќе биде високопродуктивна во работењето посветена на поставените високи цели за кои сум сигурен дека со многу работа и труд можеме да ги реализираме, рече Ковачевски по вчерашната средба со претседателот Пендаровски. 

 

anime freak site. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

stream anime online The Rising of the Shield Hero (Dub)

watch subbed anime Ranking of Kings

watch subbed anime Bleach

anime freaks tv Dragon Ball (Dub)

AnimeFreak That Time I Got Reincarnated as a Slime (Dub) Episode 15