August 3, 2021 06:27
Македонија

Kaрaџоски: Тестовите за Ковид-19 не се тестови за бременост па да се продаваат во аптеките

На прашањето за тоа дали тестовите ќе ги има во продажба во аптеките, Караџовски истакна дека тестовите за Ковид-19 не се тестови за бременост па да се продаваат во аптеките, туку дека има точен протокол по кој се врши тестирањето и дека тој се почитува.

-Отвораме нови простории утре наутро, уште едно приемно одделение и ќе ја убрзаме процедурата за земање на тестови. Па така редот од овие 20-30 луѓе што чекаат нема да го има утре.Работиме и прва и втора смена, работиме по 16 часа, за да го надминеме овој проблем. Луѓето грешат сите доаѓаат во 8 часот наутро и затоа се создаваат гужви, рече Караџовски.

AnimeFreak animefreak bleach: Hunter x Hunter (Dub) Episode 148

AnimeHeaven anime online: Watch Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai Episode 9