Македонија

Kрушево: 3-ти декември е показател дека треба да работиме цела година за да ги унапредуваме животите на лицата со посебни потреби

3-ти декември е показател дека треба да работиме цела година за да ги унапредуваме животите на лицата со посебни потреби. На Меѓународниот ден на лица со посебни потреби мора да го споменеме фактот дека Крушево е пример на згрижување и воспитување на деца и млади со посебни потреби.

Континуирано работиме за и со оваа група на граѓани. Кризата со коронавирусот донесе многу потешкотии за овие лица, но и за сите нас кои сме на чело на институции кои треба да работат за да ги подобрат животните услови на граѓаните. Сепак, сметам дека успеавме и покрај се да продолжиме да работиме и постојано да комуницираме со лицата со посебни потреби и нивните семејства.

Даваме поддршка на лица и здруженија кои работат со овие сограѓани и за оваа област. Со дел од проектите кои ги имплементираме се трудиме истите да бидат достапни за лицата со потешкотии. Дополнително, ги надминуваме сите предрасуди и дискриминации и верувам дека од година во година се подобруваме на основата „еднаквост“.

Да продолжиме заедно во симболот за еднаквоста. Живеме заедно и сите сме исти.

https://gogoanime1.be/. GogoAnime.be - The best website to watch anime for free thousands of anime episodes. Watch anime online in English at GoGoAnime. Subbed, Dubbed, No ADs.

anime to watch GoGoAnime That Time I Got Reincarnated as a Slime

watch anime free GoGoAnime Tokyo Ghoul

anime gogo GoGoAnime The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants (Dub)

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation Part 2 Episode 7

Attack on Titan Season 2 (Dub)

tải go88