Петок, 23 Март 2018

Полицијата им делеше цвеќе на жените возачи

Полицијата им делеше цвеќе на жените возачи

Во чест на Меѓународниот ден на жената, сообраќајци во Белград денеска запирале жени, но место казна им подарувале по еден цвет, јави Радио Б92.

- Секоја чест на нашата полиција и благодарност до момците кои се грижат за нашата безбедност, изјави една од возачките.

Министерството за внатрешни работи на Србија информираше дека целта на денешната акција била да им оддадат почит на жените и да ја приближат работата на полицијата до граѓаните. 

 

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!