Понеделник, 19 Март 2018

Во Кина ќе се патува без визи

На вчерашната седница Владата го прифати предлогот на Министерството за надворешни работи за потпишување спогодба меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Народна Република Кина за заемно укинување на визите за државјаните на двете земји.

На седницата беше разгледан и предлогот за поведување постапка за водење преговори за потпишување спогодба за еднострано привремено укинување на визите за краткорочен престој за државјаните на Република Украина, Руската Федерација, Азербејџан и Казахстан.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!