Недела, 18 Март 2018

Владата нема план за Александар Македонски (фото)

Владата се уште не си го зела споменикот на Александар Македонски кој неодамна го отстрани од скопскиот аеродром.

Бронзената статуа веќе неколку дена е во еден од магацините на „Металски завод“ заедно со неодамна отстранетиот споменик на Ќосето.

 

Каде и кога македонскиот војсководец ќе биде поставен, од Владата не кажуваат. Допрва ќе треба да одлучат за судбината на споменикот кој сега е во државна сопственост, иако беше донација на концесионерот ТАВ на скопскиот аеродром.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!