Понеделник, 19 Март 2018

Навивачите на Мундијалот во Русија ќе можат да внесуваат дрога на стадионите

Организаторите на Светското првенство во Русија, како што стојат работите, ќе им дозволат на навивачите да консумираат и најтешки дроги, под услов за користење на наркотици да поседуваат адекватна медицинска документација.

 

На навивачите ќе им биде дозволено да влезат во земјата со наркотици како марихуана, кокаин и хероин, а наводно ќе добијат и зелено светло за користење на тие супстанци и на стадионите.

Имено, Евроазиската економска унија, која покрај Русија ја сочинуваат и Белорусија, Казахстан, Ерменија и Киргистан, им дозволува на патниците да внесуваат забранети супстанци во земјата, ако за нив имаат медицинска документација.

Навивачите, дрогата ќе можат да ја пријават на царина при пристигнување, а единственото правило кое мораат да го почитуваат е медицинската документација да биде на руски јазик.

Дрогите во некои држави имаат функција на аналгетик (хероин), анестетик (кокаин), па очигледно е дека ќе бидат дозволени во тие цели.

Полицијата ќе има обврска да проверува дали документацијата е исправна.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!