Сабота, 24 Март 2018

Заев има несериозен пристап кон меѓународните медиуми, велат од ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ го обвини премиерот Зоран Заев дека има несереиозен пристап кон меѓународните медиуми, а со тоа, ги уривал позициите на Македонија во спорот и нанесувал огромна штета на националните интереси.

„Тој за реномирани меѓународни медиуми изјавува дека е подготвен за одредени отстапки во однос на грчките барања за менување на Уставот, а потоа владата се обидува да го корегира и да ги појасни неговите позиции. Заев не запира со политиките кои се спротивни на државните и националните интереси, но судовите за тероризам и уривање на уставниот поредок ги гонат оние кои имаат храброст јавно да му се спротивстават“, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

 Тие повторно се осврнаа на притварањето на нивните партиски членови за настаниоте од 27 април во Собранието и велат дека повеќе од три месеци, како што ги нарекуваат, македонски патриоти, во конструиран и монтиран политички процес без основ лежат по затворите или во куќен притвор. 

 „Мукоски, Василевски, Чавков и останатите се жртви на власта предводена од СДСМ и се соочени со апсурдно обвинение за тероризам. Ваков монтиран процес во Македонија, во досегашната историја е незабележан. Ова дело е класична политичка хајка водена од власта и има за цел да ги замолчи сите оние кои не се согласуваат со антидржавните политики на СДСМ и Зоран Заев. Македонија е единствената земја во Европа каде интелектуалци, актери, режисери и доктори се обвинети за тероризам. Правосудните органи мора да се ослободат од слугувањето на наредбите на власта на СДСМ“, додаваат од партијата.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!