Петок, 23 Март 2018

Се воведува One-Stop Shop на премините Табановце – Прешево и Пелинце – Прохор Пчински

На вчерашната владина седница министрите ја усвоија информацијата за воведување заеднички контроли на надлежните органи на Република Македонија и Република Србија на граничните премини Табановце – Прешево и Пелинце – Прохор Пчински.

„Оваа мерка е една од целите на повеќегодишниот акциски план за создавање регионална економска област на Западен Балкан, усвоен на Самитот во Трст од јули 2017 година. Тој меѓу другото предвидува олеснување на слободната трговија со стока и подобрување на заедничкото управување со ризик, гранични контроли и гранични контроли со едно застанување, односно One-Stop Shop“, велат од Владата.

 

 

 

 

 

 

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!