Сабота, 24 Март 2018

Тодор Петров запали свеќи пред постаментот на Ќосето

Утрово претседателот на Светскиот македонски конгрес, Тодор Петров, запали свеќи пред постаментот на споменикот на Андон Ќосето, кој ноќеска беше отстранет од пред Врховниот суд во Скопје.

Споменикот е пренесен во магацините на „Металскиот завод Тито“. Отстранувањето е извршено по налог на Град Скопје.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!