Недела, 18 Март 2018

Граѓаните ќе добиваат бесплатна правна помош

Владата го разгледа и утврди предлог-законот за бесплатна правна помош.

Целта на овој закон, како што соопшти Владата, е да се овозможи и унапреди правото на физичките лица на пристап до правдата и правичната судска заштита преку обезбедување финансиска поддршка од страна на државата.

Предлог-законот ќе биде доставен до Собранието на усвојување.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!