Недела, 18 Март 2018

Директорот на ЈЗУ Здравствен Дом Злате Мехмедовиќ во работна посета на Херцег Нови

Како со ограничени ресурси да се задоволат неограничените потреби во здравството, како да се препознаат вистинските приоритети и како на економичен начин да се  овозможи ефикасна здравствена заштита за сите наши граѓани.


За ова директорот на ЈЗУ Здравствен Дом Злате Мехмедович разговараше во Херцег Нови, на Меѓународниот курс за подготовка, евалуација и управување со проекти во здравството, којшто е организиран од Европскиот центар за мир и развој при ОН, ECPD, а на којшто земаат учество и видни, еминентни професори од Warwick универзитетот на Велика Британија.Тој изјави дека граѓаните заслужуваат подобар и поквалитетен здравствен систем и дека Здравствениот дом Скопје е подготвен да направи се што може, за тоа да биде остварено.

zlate.jpg

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!