Понеделник, 19 Март 2018

За денеска закажани седници на Собранието

Денеска во Собранието на Македонија се закажани седници на неколку комисии, како и две пленарни седници.

Пратениците, доколку биде обезбеден потребниот кворум, ќе треба да гласаат за избор на потпретседатели на Собранието. За оваа фѕункција се предложени Фросина Ременски, Горан Мисовски и Весел Мемеди. Претходиот обид за нивни избор пропадна, бидејќи опозицијата реагираше дека точката е ставена на дневен ред во последен момент без тие да бидат информирани.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!