Сабота, 24 Март 2018

Општина Бутел ја продолжува вековната традиција во Љубанци за Прочка

Во с.Љубанци денеска се одржа традиционалниот карневал по повод празникот Прочка кој беше поддржан од општинаБутел. 


На манифестацијата градоначалникот Велимир Смилевски истакна дека карневалот кој се одржува неколку години, има вековна традиција и дека општина Бутел ќе продолжи со традицијата и ќе работи на поголема афирмација за оваа вековна традиција, многубројните обичаи, зачувувајќи ја притоа автентичноста на карневалот.

su29.jpgsu6.jpgsu2.jpgsu23.jpg

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!