Сабота, 24 Март 2018

Владата најави две нови странски инвестиции

 

На вчерашната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции.

Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови „Саген“, a втората за договорот за доделување државна помош на Друштво за производство, трговија и услуги „ВИК“ во Технолошко-индустриската развојна зона- Прилеп.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!