Петок, 23 Март 2018

Ванхауте со „Не лути се човече“ ги учел на етика вработените во Парламент

 

Белгискиот експерт Питер Ванхауте на забавен начин преку модифицирана игра „Не лути се човече“ со фрлање коцки ги учеше вработените во Собранието како да ја унапредат работата и го зајакнат професионализмот и етиката, објави порталот СДК.мк.

Вработените во Собранието рекле дека Ванхауте на обуката им поделил игра слична на „Не лути се човече“, на која имало наведено различни ситуации и прашања поврзани околу функционирање на Собранието, на кои требало да дадат креативен одговор.

Целта на проектот бил обучување на обучувачи, и зајакнување на професионалноста, работната етика и интегритетот меѓу вработените во Собранието.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!