Понеделник, 19 Март 2018

Прифатен предлогот за формирање совет за управување со јавни финансии

 

Владата на вчерашната седница ја прифати предлог-одлуката за формирање совет за управување со јавни финансии по предлог на Министерството за финансии.

„Владата го прифати предлогот имајќи предвид дека овој совет е клучно тело од структурата за управување, координација, следење и известување за спроведувањето на програмата за реформа на управувањето со јавни финансии“, соопшти владината прес-служба.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!