Понеделник, 19 Март 2018

Ден Дончев реизбран за в.д. директор на ФЗОМ

Ден Дончев на вчерашната владина седница е реизбран на позицијата в.д. директор на Фондот за здравствено осигурување.

Дончев на оваа функција дојде во август минатата година на местото на разрешениот директор Сашо Стефаноски. Дончев на изборите на 11 декември во 2016 година беше носител на листата во Првата изборна единица од коалицијата „ВМРО за Македонија“. Тој е поранешен генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ и поранешен директор на „Телеком“.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!