Недела, 18 Март 2018

МНТ доби нова в.д. директорка: која е наследничката на Дац?

 

Откако Драган Спасов поднесе оставка по скандалот во јавноста откако повреди пешак, на негово место во директорската фотелја седнува  Симона Угриновска .

Таа ќе биде  нов в.д. директор а согласно со законот, е од вработените во театарот, продуцент во МНТ.

„Таа ќе ја извршува функцијата до распишување на конкурсот за нов директор. Како и во другите инститции, согласно со измените на законите за култура и за државна администрација, прво треба да се изврши промена на статутите, а потоа да се пристапи кон распишување на конкурсите“, рече министерот за култура Роберт Алаѓозовски.

Процедурата може да потрае еден до два месеца.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!