Петок, 23 Март 2018

Еден поинаков 8ми март за жените од општина Бутел

Еден поинаков 8ми март за жените од општина Бутел

По повод 8-ми Март, општина Бутел денеска организира целодневна манифестација „Вистинска грижа за жените, еден поинаков 8-ми Март“ чија цел е да се зголеми свеста за континуирана заштита на  здравјето на жената и здравјето на семејството.

Доктори специјалисти прегледаа над 200 жени од администрацијата и други жителки од општината. Направени беа тумор маркери, физичко прегледување на градите, проверка на шеќер и маснотии во крвта,…

Беше одржано и предавање за самопреглед на жените, за неопходноста од редовното правење ЕХО, мамографски прегледи на дојка, ПАП тестови,…

На манифестацијата обраќање имаше и градоначалникот Велимир Смилевски.ttttt.jpgpppp.jpg. 

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!