Петок, 23 Март 2018

Градоначалникот на општина Аеродром, Златко Марин и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска во кругот на градинката „Буба Мара“ во Ново Лисиче со поставување камен-темелник официјално го означија почетокот на изградба на нова детска градинка со капацитет за згрижување 200 деца.

Само 18 проценти од територијата на Македонија е покриена со канализациска мрежа, покажуваат податоците на граѓанската организација Новинари за човекови права.

Newsletter

Претплатете се на нашиот newsletter. Не испуштајте ниедна вест!